Som den kakemonsen jeg er så måtte jeg ha noen kaker i går, da jeg skulle feire meg selv ;0)
Nøttene ble hakket i foodprocessoren. Eggehvitene ble pisket stive. Nøttene ble blandet sammen med melisen, bakepulveret og hvetemelet, som igjen ble blandet sammen med den stive eggehviten.
Hadde så dette over i en kakeform og stekte den nederst i ovnen på 180 grader i 45 min.
Jeg laget denne Jordbæriskaken som jeg fant på den supre siden http://detsoteliv.no/ Det er en veldig fin side for oss kakeelskere.Har fått masse kakeinspirasjon derfra og har allerede prøvd ut flere med stort hell.
Ingredienser til nøttebunnen:
250 g melis
1 ss hvetemel
1,5 ts bakepulver
5 eggehviter
Ingrediensene til isblandingen :
2 dl sukker
400 gr fryste jordbær ( gjerne opptinte)
4 plater gelatin
5 dl fløte
2 eggehviter
Nøttene ble hakket i foodprocessoren. Eggehvitene ble pisket stive. Nøttene ble blandet sammen med melisen, bakepulveret og hvetemelet, som igjen ble blandet sammen med den stive eggehviten.
Hadde så dette over i en kakeform og stekte den nederst i ovnen på 180 grader i 45 min.
Så ble eggeplommene og sukkeret pisket lyst. Og gelatinen ble lagt i kaldt vann ( ca 10 min). Jordbærene ble moset med stavmikseren og etterpå varmet opp i kasserolle til kokepunktet. Så klemte jeg vannet ut av gelatinen og blandet de med den varme jordbærmosen.
Når dette ble avkjølet blandet jeg inn eggedosisen.
Så ble fløten pisket til krem og dette ble blandet sammen.
Tilslutt pisket jeg de to eggehvitene og blandet de i resten.
Tilslutt pisket jeg de to eggehvitene og blandet de i resten.
Så helte jeg isblandingen i formen (oppå nøttebunnen) husk å fjerne bakepapiret under bunnen først) og satte det i fryseren.
Og etter ei "hurtigpynting" ble min kake slik. Velbekomme!
3 kommentarer:
den her må du lag tel far din!!
eller te jobben
Du e døktig altså!!!!! Å for en flott blogg!!! Kjempe koselig :) Den skal æ følge med på :)
Håpe vi sees snart igjen, vi må jo nesten få tatt oss et glass vin eller flere og flire litt :)
Klem :)))))
Legg inn en kommentar