tirsdag 23. august 2011

Deilig ripsgele

For noen dager siden var vi til min kjære venninne for å plukke rips.
Bruker å være så heldig at hun ringer meg og sier ifra at nå er ripsene ferdig, vil du ha?
Selvfølgelig vil jeg det kan jo ikke si nei til deilig ripsbær :)
Takk søte du!

Som regel plukker jeg så vi har noen desserter i fryseren av det.
Men i år  hadde jeg  litt lyst til å prøve å lage ripsgele i tilegg.

Så da var det bare å finne fram saftkokeren..

 

Fyllte ripsene (ikke sukker enda)  ned i "korgen" på saftkokeren.
 Fyllte så vann i den store kjelen under.
 Også satte jeg på platen og lot vannet få koke opp, og vips så kom ripsaften.
 Åhh så deilig det luktet i hele huset da.... 
Husker ikke akkurat hvor lenge det sto og saftet seg, men ca tre kvarter/ en time kanskje.

Jeg fikk nesten to liter saft av mine bær.

Slik så bærene ut etter endt safting.
Så tok jeg saften og kokte opp i en egnet kjele.  
Blandet  i sukker og certo litt etter litt og rørte til det hadde løst seg opp.

Pr en liter saft  brukte jeg 900 gr sukker blandet med certo ( den grønne som erstatter  flytene certo).

Så var det bare å la det småkoke en stund, sjekket på en kald tallerken om den var stiv nok underveis.

Og når jeg synes den var blitt passende så var det bare å lete fra varme, rene glass og fylle opp.


Dette er faktisk bare noe av resultatet, for vi har  rukket og spise opp en del av  årets ripsgele allerede.
Det må jo  bety at det ble godt motatt av resten av familen også når man ikke rekker å sette glassene i kjelleren engang før det begynner å bli tom....!?'

1 kommentar:

Linda sa...

Flinka:)E d nokka i d hele tatt du it får te?? så helt fantastisk ut :)