søndag 7. august 2011

Gulrotmuffins à la R.O.O.M

Må bare "slå et slag" for disse nydelige gulrotmuffinsene.

 Synes selv at den oppskriften jeg til vanlig bruker på gulrotkake er veldig god, men denne tror jeg faktisk slår den.  Oppskriften som jeg har brukt her har jeg "snubblet" i flere ganger på forskjellige nettsider og har blitt litt nysgjerrig på den.

Her har jeg  fulgt den som ligger inne på Det søte liv, min" favorittkakeside".

 
Muffins:

3 store egg
2,5 dl matolje
350 gr sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 gr hvetemel
100 g kokesjokolade
400 gr revet gulrot
1 1/2 eple (uten skall)


Ostekrem:

200 gr romtemperert smør
500 gr melis
400 gr romtemperert kremost
3 ss vaniljesukker

( Dette er en nokså stor porsjon ostekrem, ble ganske mye igjen til meg, så du kan sikkert halvere den, men det skal være litt mye på de også synes jeg ;)))

Muffins:

Egg, olje og sukker piskes sammen.
Bland i de tørre ingrediensene.
Rør inn hakket sjokolade, fint revet gulrot og revet eple.
Ha i 2/3 fulle muffinsformer og stek på 180 grader i ca 25-30 min. Sjekk med kakenål.
Avkjøl.

Ostekrem:

Rør sammen smøret og melisen til ostekremen.
Pisk inn kremost og vaniljesukker.
Sprøyt ostekremen på muffinsen. Jeg brukte en stor tipp.
Pynt gjerne med friske bær, disse ble pyntet med jordbær og blåbær.
Ble ca 30 stk.

Disse holder seg saftig og gode i flere dager. Er også fin å fryse, men da uten bær.

KOS DOKK!!

1 kommentar:

Ellinor sa...

Invitasjon på kaffe og kaker? Når? ;)