onsdag 9. februar 2011

Bolletestvinner

Da er "Mitt krypinns store bolletest " vinner klar!
Etter nøye vurderinger og smaktester kom vi fram til vår vinner!
Ønsket var at de skulle være "verdens beste" når de var ferske, etter ett døgn på kjøkkenbenken og etter at de hadde vært fryst,
 Altså ville ikke de skulle bli så fort tørre og at de skulle begynne å ry med en gang.
Denne oppskriften på boller scoret høyt på alle disse ønskene. Også var det  et stort pluss at de ble de peneste bollene og at de ikke behøvde forheving.
Det ble som sagt testet fem forskjellige oppskrifter. "Vinneroppskriften" ble funnet på et sånn der "mor/barnforum" på nettet, men på min jakt etter bolleoppskrifter fant jeg den også inne på siden  til           




Verdens Beste Boller:


1 liter melk
(jeg brukte h-melk)
300 gr smør
( jeg bruker selvfølgelig meierismør i all bakst ;)
250 gr melis
100 gr gjær
(jeg brukte rød tørrgjær, for søt gjærbakst)
0,5 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
rosiner for de som liker det
(det er best synes jeg)



Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl til fingervarmt
Bland i kardemomme, hvetemel og tørrgjær.

Elt deigen godt.


Så er det bare og trille ut bollene med en gang (uten forheving).
La de etterheve ca en time på det bakepapirkledde stekebrettet.



Stekes midt i ovnen på 250 grader 7-10 min.
Oppskriften gir ca 40 boller og de er etter min smak verdens enkleste å boller å lage og de er 

VERDENS BESTE BOLLER

3 kommentarer:

Marya sa...

Nam !!! Jeg hadde tenkt å lage muffins (igjen) i helgen, men nå må jeg visst prøve meg på disse fantastiske bollene (med rosiner så klart!) også !

Ellinor sa...

Gleder meg til nydelige boller :)

www.jeanetteskreativeutbrudd.blogspot.com sa...

Hei!

Takk for hyggelig bursdagshilsen hos meg:-) Hm, verdens beste boller, sier du... Det må jeg teste ut en gang!
Lykke til i give awayen min, takk for at du deltar!
God lørdag!
Hilsen Jeanette:-)