lørdag 11. juni 2011

Koteletter på pinne med smak av Jamaica....

Her startet  pinseaften med at skodda lå tykk over hustakene, men vi ante at det kunne skinne opp å bli en fin soldag i trønderhovedstaden.
Vi bestemte oss for å dra en tur  til byen på formiddagen for  å rusle litt i byens gater. Med junior i spissen ble det ikke rom for å se å shoppe så mye, men det var egentlig greit.... Derimot ble det en tur på sjøfartsmuseet noe som passet han bedre.

Solen skinte fra blå himmel når vi kom hjem, så da var det bare å ordne seg på grilling.
  Siden Frøkna er på hyttetur med ei venninne så passet det bra å grille, for hun utbrøt for en liten stund siden at hun var lei grilling...
Mmh...synes vel kanskje ikke at vi har grilla så mye i år. Men, men......

Hadde litt lyst å "gjøre noe" med de "kjedelige" kyllingfiletene og nakkekotelettene. Så jeg  ordnet to forskjellige marinader. Delte kjøttet i passende stykker og la de i poser med hver sin marinade.

Og i  mens sol og varme måtte vike for et voldsomt tordenvær med påfølgende regnbyger ,
 fikk kjøttet ligge i marinaden noen timer å godgjøre seg. 
Tok fram grillpinner og satte kjøttet på , altså ble det koteletter og kyllingfilet på pinne ;) som far i huset skulle grille når han "Tor med hammeren" hadde roet seg litt.


Oppskriften påfetakremen og marinaden til kyllingen fant jeg inne på Trines Matblogg.


Oppskriften på marinaden fant jeg på Verdensmagasinet X  og heter Jamaica Jerk .De skriver at "Jamaican Jerk er navnet på en tilberedningsmetode som ble oppfunnet av Arawak-indianerne på Jamaica for flere hundre år siden."


Altså meny pinseaften hjemme hos oss ble koteletter med smak av Jamaica og kyllingfilet på pinne servert med stekt sopp og løk, rosmarinpoteter, salat og fetakrem. Spist inne pga av nye tordensmeller og regnbyger.

1 kommentar:

Ellinor sa...

MMmmm:) Her blir det Beercanned chicken i kveld :)