Når jeg var lita og hvis vi var på besøk hos mine gammeltanter på en lørdag ja da fikk vi servert grøt....
For lørdag var "grøtdag".
Men hos den ene gammeltanten min fikk vi alltid noe som heter Kleppmat.
Det var noe av det beste jeg og min bror fikk.
Nå bruker jeg enkelte ganger og lage det selv , å jeg synes faktisk det er like godt nå også ;)
Jeg bruker som regel og lage dobbel oppskrift for da kan vi varme oss det til kveldsmat også.
Her er oppskriften:
2 egg
3-4 dl hvetemel
3 dl melk
2 ts salt
2 ts sukker
Dette blandes godt sammen i en bolle og det kan godt stå å svelle litt.
2,5 l melk
salt
sukker
Melken kokes opp.
Så tar man en skje og lager små boller av røren/melblandingen og slipper de i melken. Jeg bruker å dyppe skjeen i kaldt vann innimellom for da slipper bollene skjeene lettere.
Kokes på svak varme i ca 20 min.
Serveres med sukker og kanel og gjerne en "grøtpinne" ved siden av. Det kan være morrpølse eller evt en annen spekepølse.
HA EN SUPER LØRDAG DERUTE!
2 kommentarer:
MMm, det der er godt ja :)
ååååå no vekke du barndomsminna te mæ å bestemor laga bestandig derre,men hu hadd no grovmelstypa oppi røra å,å klare aldri å få til røra eksakt som hennes men d e utrolig godt :) Ha en fin lørdag du også:)
Legg inn en kommentar