Mange grunner til å lage seg en deilig kake nå i mai.
Vi kan feks feire at sommeren er like rundt hjørne, vi kan feire at jeg plutselig er tilbake (tror jeg iallefall)...
Denne kaken laget jeg til gjeng som sammen med oss skal danne en fire stjernes klubb. Vi snakker selvsagt om en firestjernes middag klubb. Ønsket meg ett godt påskudd for å kunne lage god mat til gode venner.
Som sagt så gjort.....
Oppskriften på denne deilige kaken fant jeg som vanlig inne på Det søte liv.
Har du ikke vært der ennå? Annbefales på det sterkeste....
WHITE CHOCOLATE & RICOOTTA CHEESECAKE
BUNN:
150 g digestive kjeks
50 g amaretti kjeks
50 g smør
FROMASJ:
5 pl gelatin
200 g hvit sjokolade
6 ss melk
500 g ricotta
3 dl fløte
50 g melis
2 store egg
PYNT:
granateple
50 g hvit sjokolade
melisdryss
Knus kjeksene og smelt smøret.
Bland sammen og ha det i en liten rund form.
Stekes på 200 C i kun fem min. Avkjøl.
Legg bløt gelatin i kaldt vann i ca 10 min.
Kok opp melken, bland i hakket hvit sjokolade og la den smelte.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt de i mikroen i bare noen få sek.
Bland det sammen med den varme sjokoladen.
Pisk sammen ricotta, melis og eggeplommene.
Pisk fløten til krem og pisk den sammen med osteblandingen.
Bland så inn sjokoladeblandingen.Pisk tilslutt eggehvitene stive og vend i.
Hell balndingen over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskapet noen timer (gjerne natten over).
Pynt kaken med kjernen av granateple, hvit sjokolade og et lite melisdryss.
6 kommentarer:
Hurra:) Nå blei jeg glad for at du bestemte deg for et lite comeback:)
Velkommen tilbake:)
<3
PS: Nå fikk jeg skikkelig lyst på kake;)
Så hærlig ut...
Send meg gjerne et kakestykke :-)
ønsker deg en flott uke.
E kjempeglad for at du e tebake,har savna dæ :) å dn kaka så nydelig ut,veit ka du e go for så dn smake nok like godt som dn ser ut :)
Hurra for at du er tilbake :) Har savnet deg både her og der :)
Og fikk dessuten lyst på kake..... ehem
Forresten glemte å si,kjempefin header du har,sommerlig å fin :)
Legg inn en kommentar