fredag 3. desember 2010

Må ha, må ha, MÅ HA

Jeg trodde seriøst at den såkalte "må ha" listen min ikke var særlig lang. Men jeg kommer stadig på noe........

Som feks:

Jeg jo ha lemser til jul. For hva er vel en jul uten lemser?

Så i går kveld var det duket for lemsbaking sammen med en kollega.Hun er en tålmodig sjel med nesten 30 års lemsbakingerfaring. Hun forklarer, viser og instruerer meg etter beste evne.

Jeg var med henne og bakte i fjor også, men det virket ikke som jeg husket noe.

Og siden jeg var med i fjor også, må man vel kunne si at dette har blitt en tradisjon ;) Både for at disse lemsene er kjempegode også er trivelig å treffes slik en dag før jul. Også er det veldig morsomt å kunne servere sine "egne" lemser.

Jeg får jo nesten litt prestasjonsangst for dette er jo et fagarbeid kun for gamle erfarne husmødre. Trodde jeg.... Men ,neida, dette jo gikk som en drøm. Vi kjevlet, stekte, smurte og skravlet i mange timer.

Vi avsluttet kvelden med kaffe og smaksprøver.
Vi laget to typer lemse. Den ene heter senjalemse, den er smurt med smør, sukker og raspet brunost. Og den andre er vanlig tynnlemse med smør og sukker med oppskrift frå Ålen/Røros. Så når jeg kom hjem kunne jeg legge flere pakker i fryseren, som nå bare ligger og spreller, klar for å komme seg på kaffebordet i jula.Å jaaaaa....lemser det bare MÅ jeg ha til jul!!!!!!!


3 kommentarer:

Linda sa...

Å nam nam får vann i munnen :) neste år syns æ at dokker supersnille (smiske smiske) kollegaer kan lag lefsa te mæ å ;)

Bea sa...

oj, så flittig du er da.....


Klem fra Siv

Ellinor sa...

Å eg e ganske så enig med Linda :)