lørdag 28. mai 2011

Barndomsminner....

Når jeg var lita og hvis vi var på besøk hos mine gammeltanter på en lørdag ja da fikk vi servert grøt....
 For lørdag  var "grøtdag".
Men hos den ene gammeltanten min fikk vi alltid noe som heter Kleppmat.
Det var noe av det beste jeg og min bror fikk.
Nå bruker jeg  enkelte ganger og lage det selv , å jeg synes faktisk det er like godt nå også ;)



Jeg bruker som regel og lage dobbel oppskrift for da kan vi varme oss det til kveldsmat også.

Her er oppskriften:
 2 egg
3-4 dl hvetemel
3 dl melk
2 ts salt
2 ts sukker

Dette blandes godt sammen i en bolle og det  kan godt stå å svelle litt.

2,5 l melk
salt
sukker

 Melken kokes opp.
Så tar man en skje og lager små boller av røren/melblandingen og slipper de i  melken. Jeg bruker å dyppe skjeen i kaldt vann innimellom for da slipper bollene skjeene lettere.
Kokes på svak varme i ca 20 min.
Serveres med sukker og kanel og gjerne en "grøtpinne" ved siden av. Det kan være morrpølse eller evt en annen spekepølse.

HA EN SUPER LØRDAG DERUTE!

tirsdag 24. mai 2011

mandag 23. mai 2011

HET FETA

Siden jeg nevnte fire stjernes middag i forrige innlegg, kan jeg presentere kveldens forrett som var Het Feta.
Til hovedrett hadde vi helstekt oksemørbrad, bakt tomat og sellerirot,søte epler, limepotetpurè og rødvinsaus.
Det ble veldig godt, mange gode smaker sammen, men glemte desverre å ta bilder av det.
Til desssert hadde vi syrlig pannacotta med bringebærsalat og pistasjenøtter, Det ble heller ikke noe bilder av den, men både oppskriften og bilder av den desserten har jeg skrevet om tidligere her på bloggen. 

Oppskriften til denne småretten/forretten fant jeg på siden Apèritif

4 store chili

FYLL:
1 dl fetaost
1 dl revet cheddar
200 g hakket reker eller krepsehaler
150 g hakket bacon
3 hakkede hvitløksfedd
1 hakket sjalottløk
10 cm stangselleri
1 knippe basilikum, oregano eller koriander
2 ss matolje

Del chilien uten å ta bort skallet. Fjern frø og mellomvegger.
Jeg fant ikke store chili så jeg brukte avlange snackspaprika også hakket jeg opp chili å hadde i fyllet i stedet.       " Funka" det å....

Fres bacon, løk og selleri i olje.Tilsett osten, kryddrene og de hakkede rekene, blan godt.

Press fyllet godt ned i chilihalvdelene og gratinere i ovnen på 200 C i ca 15 min.

Drikkeforslag til:
Crèmant de Bourgogne Rosè Brut

søndag 22. mai 2011

Kake og et aldri så lite comeback........;))

Mange grunner til å lage seg en deilig kake nå i mai.
Vi kan feks feire at sommeren er like rundt hjørne, vi kan feire at jeg plutselig er tilbake (tror jeg iallefall)...
Denne kaken laget jeg til gjeng som sammen med oss skal danne en fire stjernes klubb. Vi snakker selvsagt om en firestjernes middag klubb. Ønsket meg ett godt påskudd for å kunne lage god mat til gode venner.
Som sagt så gjort.....


Oppskriften på denne deilige kaken fant jeg som vanlig inne på Det søte liv.
Har du ikke vært der ennå? Annbefales på det sterkeste....

WHITE CHOCOLATE & RICOOTTA CHEESECAKE

BUNN:
150 g digestive kjeks
50 g amaretti kjeks
50 g smør

FROMASJ:
5 pl gelatin
200 g hvit sjokolade
6 ss melk
500 g ricotta
3 dl fløte
50 g melis
2 store egg

PYNT:
granateple
50 g hvit sjokolade
melisdryss

Knus kjeksene og smelt smøret.
Bland sammen og ha det i en liten rund form.
Stekes på 200 C i kun fem min. Avkjøl.

Legg  bløt gelatin i kaldt vann i ca 10 min.
Kok opp melken, bland i hakket hvit sjokolade og la den smelte.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt de i mikroen i bare noen få sek.
Bland det sammen med den varme sjokoladen.

Pisk sammen ricotta, melis og eggeplommene.
 Pisk fløten til krem og pisk den sammen med osteblandingen.
Bland så inn sjokoladeblandingen.Pisk tilslutt eggehvitene stive og vend i.
Hell balndingen over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskapet noen timer (gjerne natten over).
 Pynt kaken med kjernen av granateple, hvit sjokolade og et lite melisdryss.